Värdering

Gratis värdering
Vad är din bostad värd?

Kontakta oss

Vill du få en värdering på din villa, bostadsrätt eller fritidshus?

Oavsett om du ska renovera, lägga om lånen eller planerar för en framtida försäljning så kan ett aktuellt värde på din bostad vara intressant. Tveka då inte att höra av dig till oss på Bostada för en kostnadsfri värdering. Fyll bara i dina uppgifter nedan så tar vi kontakt med dig

Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.

Vad är en värdering? 

En värdering är ett uppskattat värde på din bostad som mäklaren får fram genom att väga in flera olika faktorer. Målet med värderingen är att få fram ett värde som skulle stämma så bra som möjligt om du sålde bostaden just nu. Vi på Bostada vill med den här texten förklara vilka faktorer vi främst tittar på och vad de kan innebära.

Bostadens läge

Den klassiska något klyschiga sägningen att det som påverkar värdet på din bostad mest är läget, läget och läget stämmer faktiskt väldigt bra. Bostadens plats i området och hur populärt området är tillsammans med det rådande utbudet av bostäder just nu påverkar alltså värdet. Har du dessutom närhet till kommunikationer, matbutiker och skola/förskola så läggs även det in i bedömningen.

Marknaden

Den rådande marknaden är en sån där faktor som du som säljare tyvärr inte kan påverka. Mäklaren tittar här på tidigare försäljningar i ditt område, om marknaden är bra eller dåligt just nu och i vissa fall även på ränteläget.

Din bostad

Den del där du faktiskt har störst chans att påverka priset är på det aktuella skicket på din bostad. Små enkla renoveringar kan faktiskt ibland verkligen påverka värdet på din bostad med mycket pengar. Här kan det vara bra att fråga mäklaren ifall det finns något man ska göra inför en eventuell försäljning för att verkligen sätta sig i en bättre position.

Vill du läsa mer om vad det innebär med en värdering så har vi svarat på endel frågor i texten ”varför värdering?”