Värdering

Fri värdering
Vad är din bostad värd?

Kontakta oss

Behöver du få en värdering på din villa, bostadsrätt eller fritidshus?

Oavsett om du ska renovera, lägga om lånen eller planerar för en framtida försäljning så är ett aktuellt värde på din bostad troligtvis intressant. Tveka då inte att höra av dig till oss på Bostada för en kostnadsfri värdering. Fyll bara i dina uppgifter nedan så tar vi kontakt med dig.  Vi kan värdera bostäder i Stockholm, Östersunds regionen, Sundsvall, Örebro, Nyköping, Mölndal, Sigtuna, Karlskoga och i Skaraborg.

Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.

Vad är en värdering? 

En värdering är ett uppskattat värde på din bostad som mäklaren får fram genom att väga in flera olika faktorer. Målet med värderingen är att få fram ett värde som ska stämma så bra som möjligt med ett eventuellt pris om du sålde bostaden just nu. Vi på Bostada vill med den här texten förklara vilka faktorer vi främst tittar på och vad de kan innebära.

Bostadens läge

Den klassiska och något klyschiga frasen att det som påverkar värdet på din bostad mest är läget, läget och läget stämmer faktiskt väldigt bra. Var bostaden ligger, bostadens plats i det specifika området tillsammans med det rådande utbudet av bostäder just där påverkar alltså värdet i hög utsträckning. Har du närhet till kommunikationer, matbutiker och skola/förskola så läggs även det in i bedömningen.

Marknaden

Den rådande marknaden är en svårpåverkad faktor som du som säljare tyvärr inte kan påverka. Mäklaren tittar här på tidigare försäljningar i ditt område, på din gata eller i din förening, om marknaden är bra eller dåligt just nu och i vissa fall även på ränteläget.

Din bostad

Det du som ägare kan göra för att påverka priset på din bostad är att se till att skicket på din bostad är så bra som möjligt. Små enkla renoveringar kan verkligen påverka värdet på din bostad där du vid en försäljning får ett högre slutpris. Här kan det vara bra att fråga mäklaren ifall det finns något man ska göra inför en eventuell försäljning för att sätta sig i en bättre position.

Vill du läsa mer om vad det innebär med en värdering så har vi svarat på några frågor i texten ”varför värdering?”