Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.
Aktuellt bud:
920 000 SEK
Se budhistorik

Budhistorik

Alias
Bud
Datum
3
920 000 kr
2019-09-10 13:10

Centralt & välplanerat i Brunflo

Välkommen till Ängevägen 16 B!

Längst in på loftgången med privat läge kliver vi in i denna välplanerade lägenhet med plats för den stora familjen. Lägenheten är ursprungligen en 4:a men då nuvarande ägarna byggt ett extra sovrum mellan kök och vardagsrum så har nu lägenheten hela fyra sovrum i olika storlekar. Önskar man ej behålla det tillbyggda sovrummet så är väggen smart byggd för att lätt kunna tas bort utan större skador i underliggande ytskikt och då trolla fram lite extra yta för matplats. Köket har nyligen renoverats till toppskick med vita stilrena luckor och guldfärgade knoppar som bryter av snyggt mot de mörkgråa tonerna i bänkskiva och kakel. Utöver köksrenovering och tillbyggt sovrum så har även lägenhetens ytskikt fått sig en make over. Stort badrum i neutrala toner med badkar och förberedd anslutning för tvättmaskin. Extra wc som även den renoverats i ljusa toner. Stor balkong med platsbyggd soffa och perfekt solläge under eftermiddag och kväll samt med markis att dra ner de dagar då solen är lite för stark. Här finns plats för den stora familjen som behöver många sovrum, likväl för den som vill öka matplats-ytan och ha ett rymligt och bekvämt boende.

Lägenheten ligger i ett lugnt och barnvänligt område i centrala Brunflo med gångavstånd till både skola, förskola, mataffärer, frisör och tandvård för att nämna några. Bra förbindelser in till Östersund med gott om avgångar.

Varmt välkommen på visning!

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Boarea:
87.5 kvm
Antal rum:
4 rum
Avgift:
4 590 SEK/mån
Byggår:
1966

Mäklare

Mäklare Sabina Östersund
Mäklare Sabina Östersund
Ansvarig mäklare:
Sabina Eriksson
Kök
BOSTADA - ALLTID FAST MÄKLARARVODE

Räkna på din försäljning och boka mäklare på en minut

STEG 1/4
Ange postnummer…
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats i vardagsrum
Matplats
Balkong
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Extra sovrum
WC
WC
Badrum
Hall
Entré
Välkommen in!
Ängevägen 16
Ängevägen 16
Innergård

Fakta

Allmän information

 • Pris: 980 000 kr
 • Pristyp: Utgångspris
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal rum: 4 (varav 4 sovrum)
 • Boarea: 87.5 kvm
 • Bostadsrättsförening: Riksbyggen Brf Brunflohus nr 2
 • Lägenhetsnummer: 45
 • Andelstal: 1.88779
 • Andelstal insats: 1.88779
 • Andelstal avgift: 1.88547
 • Inre reparationsfond 489 SEK

Rumsbeskrivning

 • Hall
  Välkommen in!
  Med privat läge längst in på loftgången kliver man in i en välkomnande hall i vinkel med klinker och golvvärme samt välplanerat med platsbyggd möbel för optimalt utnyttjande av förvaringsytan i den första delen. Åt höger fortsätter hallen som en ledstång in i de flesta av lägenhetens rum.
  I vinkeln ligger ett ljust laminatgolv och på väggarna sitter en ljust mönstrad tapet.
 • Kök
  Köket är placerat rakt fram i lägenheten och är färdigrenoverat så sent som 2019 med släta vita luckor och guldfärgade knoppar. Här ligger en mörkgrå bänkskiva i laminat och som stänkskydd sitter matchande grått kakel.
  Köket är ett praktiskt arbetskök med separerad matplats och här finns riktigt med arbetsytor och gott om förvaring. 
  Maskinellt är köket utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, micro, köksfläkt samt fullstor kyl och frys. Stort fönster som ger ett härligt ljusinsläpp.
  Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett mörkare laminatgolv.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet har fräschats upp med ny färg på väggarna och här ligger sedan tidigare en snygg enstavsparkett på golvet. Vardagsrummet inrymmer förutom plats för större soffgrupp även matplats.
 • Sovrum
  Lägenheten inrymmer ursprungligen tre sovrum men ett fjärde har byggts till av nuvarande ägaren mellan kök och vardagsrum. En yta som tidigare använts som matplats.
  
  Sovrummen är i varierande storlekar.
  Det största sovrummet har parkettgolv och nya ytskikt på väggarna. Gott om förvaring med hel garderobsvägg och åtkomst till stor klädkammare, som även nås från hallen. Från de två större sovrummen nås även lägenhetens balkong som ligger i bästa solläget. Vill man skärma av solen en stund finns en markis att dra ner och på balkongen finns en platsbyggd soffa i vinkel. 
  Övriga sovrum är något mindre med laminatgolv och nya ytskikt även på väggarna. Det minsta tillbyggda sovrummet har en platsbyggd loftsäng som, liksom väggarna till detta rum, är lätt att montera ner om behovet av detta rum inte finns hos nästa ägare.
 • Badrum
  I lägenheten finns två badrum.
  Det större är renoverat av föreningen i samband med stambyte och har våtrumsmattor i neutrala färger. Här finns wc, handfat, dubbla badrumsskåp, badkar med takdusch. Alla anslutningar till tvättmaskin finns men den nuvarande tvättmaskinen kommer plockas bort av nuvarande ägaren och ingår inte i överlåtelsen.
  
  Mindre wc med plastmatta på golvet och målade väggar som renoverats med nytt handfat och kommod.
  
  Gemensam tvättstuga finns i föreningen och ligger i samma trappuppgång som denna lägenhet.

Byggnad

 • Allmän information:
  Riksbyggen BRF Brunflohus nr 2 är en äkta bostadsrättsförening med 60 lägenheter i Brunflo. 
  Föreningen bildades år 1965.
  
  Internet/kabel-tv: Ingår i avgiften. Leverantör är Telenor.
 • Byggnadsår: 1966
 • Hiss finns: Nej
 • Utförda renoveringar:
  2018-2019 Byte av värmepumpar.
 • Kommande renoveringar:
  Inga större renoveringar planerade för 2019.
 • Övriga utrymmen:
  Tvättstuga Ängevägen 16.
  Samlingslokal Ängevägen 16.
  Källarförråd och matkällarförråd till samtliga lägenheter.
  Paviljong med grill på innergård.

Bilparkering

Separata köer till parkering.
Motorvärmarplats: 130 kr/mån. Ledig plats finns till köparen av lägenheten. (9/5-19)
Garage: 300 kr/mån. Kö. (9/5-19)

Ekonomi

 • Reparationsfond: 489
 • Avgift: 4 590 kr /mån
 • Ingår i avgift: Uppvärmning , Vatten, Kabel-TV, Internet
 • Planerade avgiftsändringar:
  Inga avgiftshöjningar beslutade. (9/5-19)
 • Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Efter visning

Vi på Bostada arbetar med så kallad öppen budgivning. Det innebär att mäklaren redovisar löpande det senaste inkomna budet till säljare och samtliga budgivare. Alla som deltar i en budgivning accepterar att kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för budet registreras i budförteckningen. Endast köparen och säljaren har rätt att ta del av budförteckningen efter avslutad budgivning. Mäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren, det är mäklaren skyldig att göra. Buden förmedlas löpande till säljaren, alltså direkt när de kommer in och alltid innan köpeavtalet är undertecknat. Säljaren avgör om budet ska beaktas och föras vidare till de övriga spekulanterna. Säljaren har alltid fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren alltid avgör vem han eller hon vill sälja till, när det skall ske och till vilket pris. Det innebär exempelvis att säljaren har rätt att sälja till en spekulant som lagt ett lägre bud än det högsta. Köpet är bindande först när båda parter alltså säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Läs mer om budgivning här: https://www.bostada.se/budgivningspolicy/ http://www.fmi.se/budgivning http://www.maklarsamfundet.se/konsument/budgivning

Undersökningsplikt

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser. Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Mäklare

Mäklare Sabina Östersund
Mäklare Sabina Östersund
Ansvarig mäklare:
Sabina Eriksson