PRIS: 1 490 000 SEK
INTRESSEANMÄLAN
Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.

Hotagen kurs & konferensgård

Varmt välkomna till Hotagen kurs & konferensgård som nu söker nya kreativa själar som vid hålla liv i denna gamla prästgård!

Låt fantasin sätta gränserna då här finns möjlighet till att antingen fortsätta driva verksamhet i samma anda, besanna sina alldeles egna drömmar och visioner med ett helt nytt koncept eller helt enkelt bosätta sig i ett enormt hus med utrymme för allt möjligt du kan tänkas önska.

I Hotagen råder lugn och harmoni och här är verkligen en plats som ger ro till själen. Ett paradis för friluftsmänniskan med fjällen och naturen som närmsta granne. Naturen runt omkring bjuder på allt från skoter -och vandringsleder, svamp -och bärplockning, jakt, fiske och fantastiska utflyktsmål som tex flertalet vattenfall. Vill ni läsa mer om bygden så besök gärna Hotagen egna hemsida: https://hotagen.com/
Vill man fly landet för en dagstripp så ligger Norska gränsen endast ca 2 mil bort.

Fastigheten ligger i ett härligt läge med utsikt över Hotagssjön och skoterleder alldeles runt knuten. Under tiden verksamhet bedrivits har 40-45 sällskap välkomnats varje år och inhyst i de tre stugorna med vardera 4-5 sovplatser.
I huvudhuset finns kök, matsal, bardisk, sällskapsytor och kontor på entréplan. En våning upp finns ytterligare allrum, två sovrum, konferensrum och behandlingsrum för massage/behandlingar. För den som önskar finns möjlighet att fortsatt hyra in nuvarande ägaren för utförande av behandlingar. Vind med potential att inreda ytterligare sällskapsytor alt mindre lägenhet för den som önskar mer utrymme. Källarplan med relaxdel (bastu, massagedusch och jacuzzi), bakugn, servicedel för stugboenden med kök, badrum och omklädningsrum samt pannrum. Renoverade toaletter finns på alla plan i huset. Balkong på övre plan med underbar utsikt över Hotagssjön. Stor härlig altan i soligt söderläge nås från matsalen med trapp direkt ner till badtunna och vedeldad bastu.
Möjlighet att köpa till alla möbler och inventarier genom separat avtal.

Utvändigt finns även två grillplatser som bjuder in till härligt umgänge. Rök för att röka sitt egna kött och fisk. Äldre byggnad med stora förråd och hönshus, mindre kallförråd för redskap och verktyg samt stor matkällare med dubbla kammare.

Rötviken (3 km) har mataffär, förskola, äldreboende och camping.
Valsjöbyn (15 km) har skola till åk 6, mataffär samt bensinstation.
Från åk 7 får barnen skolskjuts till Föllinge skola.

Byggår: 1937.
Stomme: Timmer.
Bjälklag: Trä.
Fönster: 2-glas.
Uppvärmning: Jordvärme.
Grund: Källare (dränerat).
Tak: Plåt.
Vatten: Enskilt.
Avlopp: Enskilt (3-kammarbrunn).
Ventilation: Självdrag.
Internet: Fiber.

Varmt välkommen att boka in en visning och förverkliga just Era drömmar!

Bostadstyp:
Småhus
Tomtarea:
6072 kvm
Totalarea:
6072 kvm

Mäklare

Mäklare Sabina Östersund
Mäklare Sabina Östersund
Ansvarig mäklare:
Sabina Eriksson
Fastighetskarta 2019-05-31
BOSTADA - ALLTID FAST MÄKLARARVODE

Räkna på din försäljning och boka mäklare på en minut

STEG 1/4
Ange postnummer…
Hotagen 123
Hotagen 123
Hotagen 123
Hotagen 123
Hotagen 123
Hall entréplan
Hall entréplan
Kontor
Wc
Allrum
Matsal
Hotagen 123
Bar
Kök
Kök
Hall övre plan
Allrum övre plan
Balkong
Balkong
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Behandlingsrum
Badrum vid behandlingsrum
Badrum vid behandlingsrum
Konferensrum
Wc
Relax i källaren
Bastu
Jacuzzi
Bakugn
Serviceyta för stugboende
Omklädningsrum
Wc med dusch
Hotagen 123
Stuga
Stuga
Hotagen 123
Hotagen 123
Bastu
Hotagen 123
Hotagen 123
Hotagen 123
Hotagen 123

Fakta

Allmän information

 • Pris: 1 490 000 kr
 • Pristyp: Utgångspris
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Tomtarea: 6072 kvm
 • Taxeringsvärde byggnad: 152 000 kr
 • Taxeringsvärde mark: 28 000 kr
 • Totalt taxeringsvärde: 180 000 kr
 • Objektstyp:Övrigt

Värderingsenheter

 • Typ av byggnad:
 • Värderingsår: 1937
 • Byggår: 1937
 • Taxeringsvärde byggnad: 152 000 kr
 • Area 390 kvmÖvriga rättigheter och belastningar

 • Typ av övriga rättigheter och belastningar: Rättigheter förmån
 • Beskrivning:
  Officialservitut: Rätt att använda vägen a för utfart - Väg

Sammanfattning från hyresgästlista

Övrigt

Möbler och inventarier säljs separat för 100 000 SEK till den som önskar behålla detta.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul mot dolda fel och det är upp till köparen att utföra besiktning och undersökningar efter egna önskemål inför köpet.

Efter visning

Vi på Bostada arbetar med så kallad öppen budgivning. Det innebär att mäklaren redovisar löpande det senaste inkomna budet till säljare och samtliga budgivare. Alla som deltar i en budgivning accepterar att kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för budet registreras i budförteckningen. Endast köparen och säljaren har rätt att ta del av budförteckningen efter avslutad budgivning. Mäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren, det är mäklaren skyldig att göra. Buden förmedlas löpande till säljaren, alltså direkt när de kommer in och alltid innan köpeavtalet är undertecknat. Säljaren avgör om budet ska beaktas och föras vidare till de övriga spekulanterna. Säljaren har alltid fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren alltid avgör vem han eller hon vill sälja till, när det skall ske och till vilket pris. Det innebär exempelvis att säljaren har rätt att sälja till en spekulant som lagt ett lägre bud än det högsta. Köpet är bindande först när båda parter alltså säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Läs mer om budgivning här: https://www.bostada.se/budgivningspolicy/ http://www.fmi.se/budgivning http://www.maklarsamfundet.se/konsument/budgivning

Mäklare

Mäklare Sabina Östersund
Mäklare Sabina Östersund
Ansvarig mäklare:
Sabina Eriksson