PRIS: 3 975 000 SEK
INTRESSEANMÄLAN
Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.

Nybyggd villa med garage & uthyrningslägenhet

Varmt välkomna till denna omsorgsfullt uppförda villa på Falkfångarvägen 12!

Här välkomnar en känsla av kvalitet och det lilla extra er in i bostaden.
Huset är skapat med en härlig kombo av snickarglädje och praktiskt tänk där bostaden går i lantlig stil med rödmålad fasad, vita spröjsade fönster, allmogelister, djupa fönstersmygar, spegeldörrar och belysningsdetaljer. Fastigheten räknas som nyproduktion vilket med nuvarande regler gör att köparen befrias från fastighetsavgiften i 15 år detta i kombination med varmluftsgrunden, bergvärme, ordentligt med lösull som isolering på vinden samt uthyrningslägenheten med egen avskild entré gör det möjlighet att skapa en otroligt fördelaktig boendeekonomi, se dokumentet lägenheten nedan. Större delen av tomten ligger i härligt sydvästläge med en generöst tilltagen altan i trätrall och gräsmattan som gränsar till en allmänning inbjuder till barfotaspring.

Ni välkomnas in i bostaden genom hallen där ni finner fullhöjdsgarderober och plats att hänga av ytterkläderna. Hallen har en ljus mönstrad tapet på väggarna och ett mörkt laminatgolv, närmast entrén, följt av ett ekparkettgolv som flyter ut i större delen av bostaden.
Köket har antikvita spegelluckor, induktionshäll, integrerad diskmaskin, kyl och frys samt inbyggd ugn & micro, Köksbänkar av granit med inbyggd rostfri diskbänk och vita kakelplattor som skydd ovan. Vid fönstret finns plats för ett rejält köksbord.
Vardagsrummet är utbyggt och har stora fönsterpartier, näst intill från golv till tak, längs långsidan vilket gör rummet ljust och med en härlig känsla av rymd. Rummet har vattenburen golvvärme och här finns en av två utgångar till det stora soldäcket.
Den avlånga inre hallen leder till badrummet och de fyra sovrummen vilka samtliga har tre väggar klädda med renoveringstapet som målats, så nya ägaren ska slippa förarbete, och en vägg har fått en mönstrad tapet. Badrummet har dusch med glasväggar, handdukstork, vägghängd wc, svart högskåp med spegeldörr och kommod med dubbla handfat och gott om förvaring i både över- och underskåp. I tvättstugan har nuvarande ägare gjort plats för tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänken.
Väggarna i tvättstugan är till största delen klädda med pärlspontskivor men vid duschen sitter Fibo våtrumsskivor. Från tvättstugan når ni groventrén, förrådet och garaget vilka alla har golvvärme.
Uthyrningslägenheten på 47kvm har entrén via det privata soldäcket på husets kortsida.
När ni stiger in i etagelägenheten kommer ni direkt in i kombinerad hall & kök med en mäktig takhöjd. Köket är fullt utrustat med inbyggd micro, integrerad diskmaskin spis med häll & ugn samt kyl/frys. Badrum har klinker på golvet och Fibo våtrumsskivor på väggarna. Maskinellt finns en kombi tvätt/torkmaskin, duschhörna med glasväggar, badrumsskåp, handfat och wc. Via trappen når ni sov/allrum med ryggåstak där det finns plats för soffhörna och dubbelsäng.
Som insynsskydd mot allmänningen finns ett kallförråd och plank. På tomten finns även förberett för köparen att sätta upp ett Attefallshus om så önskas, markarbete är gjort och samtliga ledningar är framdragna.

I nedre Torvalla bor ni med närhet till förskolor, skolor, sportfältet och fantastiska grönområden. In till centrala Östersund tar ni er lätt både med buss eller cykel.

Välkomna att anmäla er till visning.

Bostadstyp:
Småhus
Boarea:
186 kvm
Biarea:
22 kvm
Tomtarea:
1213 kvm
Totalarea:
1213 kvm
Antal rum:
6 rum
Byggår:
2019

Mäklare

034A8821-web
034A8821-web
Ansvarig mäklare:
Markus Englund
BOSTADA - ALLTID FAST MÄKLARARVODE

Räkna på din försäljning och boka mäklare på en minut

STEG 1/4
Ange postnummer…
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Inre hall
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 3
Sovrum 4
Badrum
Badrum
Gäst wc
Kök
Matplats
Tvättstuga
Dusch Tvättstuga
Garage
Groventré
Hall Lägenhet
Lägenhet
Badrum lägenhet
Etage lägenhet
Etage Lägenhet
Soldäck
Entré lägenhet
Falkfångarvägen 12
Trädgård
Kvällsbild
Kvällsbelysning
Planritning bv[386]
Planritning öv[387]

Fakta

Allmän information

 • Pris: 3 975 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande
 • Antal rum: 6 (varav 4 sovrum)
 • Tomtarea: 1213 kvm
 • Boarea: 186 kvm
 • Boareauppgift enligt: Säljaren
 • Biarea: 22 kvm
 • Taxeringsvärde byggnad: 1 050 000 kr
 • Taxeringsvärde mark: 390 000 kr
 • Totalt taxeringsvärde: 1 440 000 kr
 • Taxeringsvärdesbeskrivning:
  Taxeringsvärdet gäller nu då byggnaden är under uppförande.
 • Objektstyp:Villa

Övriga rättigheter och belastningar

 • Typ av övriga rättigheter och belastningar: Planer och bestämmelser
 • Beskrivning:
  Torvalla 9:9,1:34 M Fl,tillägg Till Dp B157,småhus I Fjällmon, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20150930, Registreringsdatum: 20151106)
 • Typ av övriga rättigheter och belastningar: Planer och bestämmelser
 • Beskrivning:
  Torvalla 9:9,1:34 M Fl,småhus I Fjällmon, Detaljplan (Beslutsdatum: 20121217, Registreringsdatum: 20130109)

Byggnad

 • Byggnadsår: 2019
 • Utförda renoveringar:
  Villan är ursprungligen byggd 1979 och flyttades till Torvalla i december 2015 och grundlades på ny varmluftsgrund. Sedan dess är hela huset renoverat och tillbyggt med större vardagsrum, garagedelen inkl lägenheten under åren 2016 till 2019. Nya ytterdörrar, fönster och plåttak (Armat) med röd tegelprofil 2016 Nymålad fasad med en infälld plåt ovan en liggande bräda vid grunden 2017 Fasadbelysning under takfötterna All el, hela värmesystemet inkl radiatorer och bergvärmepump är helt nya Nya vattenledningar och mestadels nya avloppsledningar Ventilationsaggregaten och rören ned i grunden är nya Samtliga ytskikt inomhus är nya (med undantag för innertaken i sovrum och kök som är nymålade) Två nya soldäck 2017.
 • Ventilation: Mekanisk frånluft
 • Fönster: 3-glasfönster med spröjs
 • Avlopp: Kommunalt avlopp
 • Vatten: Kommunalt vatten året om
 • Taktyp: Plåt
 • Grund: Varmluftsgrund
 • Uppvärming: Bergvärmepump
 • Skick på värmeanläggning: Ny
 • Ålder på värmeanläggning: Ny
 • Stomme: Trä
 • Fasadtyp: Stående träpanel
 • Elkablar: Ledningar bytta
 • Elkommentar:
  Hela elsystemet är nytt då även inkommande ledningar och elcentraler är nya.
 • Internet/TV:
  Fiber finns förberett men ej indraget.

Bilparkering

Vidbyggt garage för en bil. Grusad uppfart med plats för tre bilar

Efter visning

Vi på Bostada arbetar med så kallad öppen budgivning. Det innebär att mäklaren redovisar löpande det senaste inkomna budet till säljare och samtliga budgivare. Alla som deltar i en budgivning accepterar att kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för budet registreras i budförteckningen. Endast köparen och säljaren har rätt att ta del av budförteckningen efter avslutad budgivning. Mäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren, det är mäklaren skyldig att göra. Buden förmedlas löpande till säljaren, alltså direkt när de kommer in och alltid innan köpeavtalet är undertecknat. Säljaren avgör om budet ska beaktas och föras vidare till de övriga spekulanterna. Säljaren har alltid fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren alltid avgör vem han eller hon vill sälja till, när det skall ske och till vilket pris. Det innebär exempelvis att säljaren har rätt att sälja till en spekulant som lagt ett lägre bud än det högsta. Köpet är bindande först när båda parter alltså säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Läs mer om budgivning här: https://www.bostada.se/budgivningspolicy/ http://www.fmi.se/budgivning http://www.maklarsamfundet.se/konsument/budgivning

Undersökningsplikt

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år. Köparens undersökningsplikt Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt . Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering. Anlitande av besiktningsman Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning. Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret. Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar. Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Säljarens utfästelser Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Avtalsfrihet friskrivning Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion. Säljaransvarsförsäkring Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.
VIKTIGA DOKUMENT:

Mäklare

034A8821-web
034A8821-web
Ansvarig mäklare:
Markus Englund