PRIS: 2 200 000 SEK
INTRESSEANMÄLAN
Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.

Lyxigt renoverat med allt inkluderat

Välkommen till en lägenhet med så många positiva egenskaper att jag inte vet var jag ska börja!

Renoveringen av denna trea har utförts utan tanke på kostnader, där fokus helt och hållet har varit att få till ett perfekt hem för familjen som bor här. Ingen detalj har lämnats åt slumpen! Här är noga planerat och finishen lyser igenom i varje vrå, från detaljerna i mässing till de återkommande mönstren och färgsättningen som är en ren fröjd för ögat.
Lägenheten har fått en helt ny planlösning med öppna sociala ytor och inbjudande sovrum med dubbeldörrar.
Otroligt populär förening med full koll på kommande underhåll och renoveringar där man också lyckats hålla nere månadsavgiften trots att allt ingår i denna. Trevlig innergård med grönytor, lusthus, lekplats och plats för odling.

Vi välkomnas in i en ljus hall där man redan från första steget kan glimta det exklusiva köket.
Köket har öppnats upp och försetts med en smart köksö som rymmer både förvaring och arbetsytor. De djupblå tonerna gifter sig väl med både handtag och det lyxiga kaklet. Köket är självklart maskinellt fullutrustat med induktionshäll, självrengörande varmluftsugn, integrerad köksfläkt, micro, diskmaskin, kyl och frys. Bänkskivan i quartz stenkomposit gör det både roligare att laga mat och lättare att hålla rent och detaljerna i mässing ger pricken över i:et i ett övrigt perfekt kök.
Vardagsrummet är hjärtat i lägenheten och här inmundigas gärna härliga middagar och häng till sent in på kvällskvisten. Ett enhetligt slitstarkt golv flyter genom lägenheten och rummen binds samman av snygga dubbeldörrar som också låter ljuset flöda genom hela lägenheten. Från vardagsrummet nås balkong med solläge från morgonen och till lagom sent på eftermiddagen.
Två bra sovrum med gott om förvaring. Det ena med helvägg av garderober och det andra med smart klädkammare.
I badrummet återkommer lyxen återigen med helkaklade väggar, klinker med golvvärme och badkar med snygg glasvägg vid duschen. Här har även installerats tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsyta och bra förvaring i överskåp.

Bekvämt beläget bara en halv trappa upp nås lägenhetens förråd med separat skafferidel.

Lägenheten är belägen på Ringvägen 21, med gångavstånd in till centrum men ändå ett härligt lugnt och barnvänligt område. I närheten finns restaurang, mysiga Frejas bakeri och Edenbos konditori, Linnéans blomsterbutik, tågstation, busshållplatser, förskolor och skolor.

Varmt välkommen på visning till Ringvägen 21 B - jag lovar att du inte kommer bli besviken!

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Boarea:
76.5 kvm
Antal rum:
3 rum

Mäklare

Mäklare Sabina Östersund
Mäklare Sabina Östersund
Ansvarig mäklare:
Sabina Eriksson
Ringvägen 21 B
BOSTADA - ALLTID FAST MÄKLARARVODE

Räkna på din försäljning och boka mäklare på en minut

STEG 1/4
Ange postnummer…
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B
Ringvägen 21 B

Fakta

Allmän information

 • Pris: 2 200 000 kr
 • Pristyp: Utgångspris
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal rum: 3
 • Boarea: 76.5 kvm
 • Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
 • Bostadsrättsförening: HSB Brf Gullvivan
 • Lägenhetsnummer: 34
 • Våning: 2/3
 • Andelstal: 0,90378
 • Inre reparationsfond Saknas

Byggnad

 • Allmän information:
  Populär och välskött förening belägen i gröna och populära Odenslund. Föreningen äger fastigheterna Gullvivan 10 och Nejlikan 10 där 6 hus är uppförda inrymmande sammanlagt 108 st lägenheter.
  Föreningen är certifierad och har god kontroll på ekonomin där föreningen följer en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras.
  
  Tv via Comhem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.
  Bredband via Telenor. Internet ingår i månadsavgiften.
  
  Byggår: 1958-59
  Fönster: 3-glasfönster
  Ventilation: Mekanisk till- och frånluft samt självdrag
  Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
 • Hiss finns: Nej
 • Utförda renoveringar:
  Stammarna byttes i badrum 1995 och bytt/renoverat stammar i kök 2004.
  2014 - Omläggning av tak, asfaltering av samtliga ytor.
  2015 - Byte av radiatorer och stamventiler.
  2016 - Byte av källardörrar, renovering av tvättstugor, golvet i återvinningsrummet har försetts med ny beläggning.
  2017 - Renovering av tvättstugorna.
  2018 - Renovering av övernattningsrummet. Byte av fläktsystem i garaget Ringvägen.
  2019 - Fönsterbyte i lägenheterna inkl balkongpartier.
 • Kommande renoveringar:
  2019 -Genomgång och renovering av garagen.
  2020- Renovering av trapphusen och källarutrymmen.
  2021- Renovering av lodräta stammar.
 • Övriga utrymmen:
  Bakstuga.
  Motionsrum.
  Bastu med relaxavdelning. 
  Hobbyrum.
  Grillplats. 
  Inglasat lusthus med infravärme. 
  Övernattningslokal.
  Tvättstuga med torkrum.
  Grovtvättstuga.
  Cykelförråd.
  Barnvagnsförråd.

Bilparkering

Separat kö till p-platser och garage. Bokas via vicevärden.

Ekonomi

 • Avgift: 3 844 kr /mån
 • Ingår i avgift: Uppvärmning , Vatten, El, Kabel-TV, Internet
 • Beskrivning av månadsavgift:
  Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och den återbetalas den dagen man väljer att kliva ur som medlem i HSB.
  HSB tar också ut en medlemsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter betalar föreningen avgiften.
 • Överlåtelseavgift: 1163
 • Pantsättningsavgift: 465
 • Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Efter visning

Vi på Bostada arbetar med så kallad öppen budgivning. Det innebär att mäklaren redovisar löpande det senaste inkomna budet till säljare och samtliga budgivare. Alla som deltar i en budgivning accepterar att kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för budet registreras i budförteckningen. Endast köparen och säljaren har rätt att ta del av budförteckningen efter avslutad budgivning. Mäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren, det är mäklaren skyldig att göra. Buden förmedlas löpande till säljaren, alltså direkt när de kommer in och alltid innan köpeavtalet är undertecknat. Säljaren avgör om budet ska beaktas och föras vidare till de övriga spekulanterna. Säljaren har alltid fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren alltid avgör vem han eller hon vill sälja till, när det skall ske och till vilket pris. Det innebär exempelvis att säljaren har rätt att sälja till en spekulant som lagt ett lägre bud än det högsta. Köpet är bindande först när båda parter alltså säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Läs mer om budgivning här: https://www.bostada.se/budgivningspolicy/ http://www.fmi.se/budgivning http://www.maklarsamfundet.se/konsument/budgivning

Undersökningsplikt

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser. Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Mäklare

Mäklare Sabina Östersund
Mäklare Sabina Östersund
Ansvarig mäklare:
Sabina Eriksson