Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.
Aktuellt bud:
2 125 000 SEK
Se budhistorik

Budhistorik

Alias
Bud
Status
Datum
1
2 125 000 kr
Aktiv
2019-10-14 17:21
2
2 100 000 kr
Aktiv
2019-10-14 17:05
1
2 050 000 kr
Aktiv
2019-10-14 16:34
2
1 995 000 kr
Aktiv
2019-10-14 16:07
1
1 950 000 kr
Aktiv
2019-10-10 09:54

Modern 2:a med balkong och en helt fantastisk utsikt i vackra Disponentparken!

Välkomna till denna moderna 2:a om 56 kvm, nyproducerad 2016, belägen i Disponentparken i populära Almby. Här bor man högst upp i huset på femte våningen med balkong och har en helt fantastisk utsikt mot både naturreservatet Oset och bort mot Centrum. Bostaden är välplanerad och har en genomgående hög standard. Köket är tidlöst med full maskinell komfort och badrummet är helkaklat med golvvärme och tvättavdelning, ljust vardagsrum med öppen planlösning mot kök och ett stort sovrum. Skulle inte förvaringen i bostaden räcka till så finns ett vindsförråd som hör till bostaden, dit tar man sig bekvämt upp med hiss. I avgiften om 2 735 kr ingår förutom värme och vatten även Telia Triple Play!

Området är attraktivt med närhet till City, Universitetet och härliga naturområden med naturreservatet Oset som närmaste granne samt småbåtshamnen och Alnängsbadet på bekvämt avstånd.

En bostad som måste upplevas på plats! Välkomna på visning!

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Boarea:
56 kvm
Antal rum:
2 rum
Driftkostnad:
3 600 SEK/år
Byggår:
2016

Mäklare

Antonio-Yuksel-Bostada-Lidkoping-3
Antonio-Yuksel-Bostada-Lidkoping-3
Ansvarig mäklare:
Antonio Yuksel
BOSTADA - ALLTID FAST MÄKLARARVODE

Räkna på din försäljning och boka mäklare på en minut

STEG 1/4
Ange postnummer…

Fakta

Allmän information

 • Pris: 1 995 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal rum: 2 (varav 1 sovrum)
 • Boarea: 56 kvm
 • Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
 • Bostadsrättsförening: Brf Disponentparken 2
 • Lägenhetsnummer: 31401
 • Våning: 5/5
 • Andelstal: 1,57220
 • Inre reparationsfond Saknas

Rumsbeskrivning

 • Hall
  Ljus och rymlig hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns även skjutdörrsgarderob, städskåp, garderob samt avhängningsyta.
 • Badrum
  Helkaklat badrum med golvvärme, toalett, dusch bakom glasdörrar, tvättställskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt spotlights i tak. Här finns även både tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk och med vägghängda skåp ovanför.
 • Kök
  Modernt kök från HTH med rostfria vitvaror från Bosch, vita släta köksluckor och vitt kakel ovanför bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustning består av kyl/frys, diskmaskin (ej rostfri), inbyggnadsugn & inbyggd micro i högskåp, induktionshäll och spisfläkt (ej rostfri). 
  
  Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet och en matplats med plats för 4-6 personer med en helt fantastisk utsikt ut mot vackert naturreservat.
 • Vardagsrum
  Med parkettgolv och vitmålade väggar. Från vardagsrummet når man balkongen. Även från vardagsrummet är utsikten slående bra!
 • Balkong
  Härlig balkong om ca 12 kvm med en helt fantastiskt utsikt mot både naturreservatet Oset och bort mot centrum. Något som måste upplevas på plats.
 • Sovrum
  Stort sovrum med parkettgolv och målade väggar.

Byggnad

 • Allmän information:
  Brf Disponentparken 2 uppfördes 2016 och äger fastigheten Pappersbruket 57 med adresserna Björkmansgatan 14, 16 och 18 i Örebro. Totalt finns 62 st lägenheter i 3 flerbostadshus om 4-5 våningar vardera.
  
  De tre föreningarna Disponentparken 1,2 & 3 är samtliga delar av gemensamhetsanläggningen Pappersbrukets Samfällighetsförening. Samfälligheten äger Örebro Pappersbruket GA:15, som är gamla pappersbrukets Disponentvilla med tillhörande grönområden. I den vackra Disponentvillan som ligger mitt i området mellan de tre föreningarna finns bl a gemensamhetslokal, 3 rum som hyrs ut och cykelförråd.
 • Byggnadsår: 2016
 • Hiss finns: Ja
 • Värme och ventilation:
  Uppvärmning: Vattenburet radiatorsystem. FX frånluftvärmepump samt fjärrvärme. 
  Ventilation: FX-system, tilluften tas in och förvärms bakom radiatorn samt frånluften sugs ut i köksfläkten och i badrum.
 • Internet/TV:
  I månadsavgiften ingår Telia Triple Play med digital-TV (grundutbud), bredband (fiber) 100/100 mbit/s och fast avgift för telefoni.
 • Byggnad:
  Fönster: 3-glas
  Lägenhetsdörr: Säkerhetsdörrar
  Soprum: Utvändiga markbehållare för hushållssopor.
  El: Samtliga eluttag är anslutna till jordfelsbrytare.
 • Övriga utrymmen:
  Till bostaden hör ett vindsförråd. Dit tar man sig bekvämt upp med hiss.
  
  På entréplan finns även barnvagns- och rullstolsförråd.
 • Energideklaration:

  					 
  • Energistatus: Energideklaration ej utförd

Bilparkering

Brf Disponentparken 1,2 och 3 är samtliga delägare i en samfällighetsförening som ansvarar för uthyrningen av 20 carportplatser, 54 p-platser med motorvärmare samt 38 p-platser utan motorvärmare.

Carport: 800 kr/mån. Separat kö.
P-plats med motorvärmare: 550 kr/mån. Separat kö.
P-plats utan motorvärmare: 400 kr/mån. Separat kö.

Ekonomi

 • Hushållsel: 200 kr /mån
 • Försäkringsavgift: 100 kr /mån
 • Summa driftskostnad: 300 kr /mån
 • Kommentar:
  Driftkostanderna baseras på uppgifter från nuvarande ägare och därmed kan den faktiska kostnaden variera. 
  
  Föreningen har individuell mätning av hushållsel. Det innebär att lägenhetsinnehavaren endast betalar för sin individuella elförbrukning.
 • Antal personer i hushållet: 1
 • Avgift: 2 735 kr /mån
 • Beskrivning av månadsavgift:
  I månadsavgiften ingår värme, vatten och Telia Triple Play (grundutbud av digital-TV, bredband 100/100 mbit/s, fast avgift för telefoni) samt den fasta kostnaden för hushållsel (kostnad för elförbrukning tillkommer).

 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Pantförskrivning: är pantsatt

Området

Området är attraktivt med närhet till City, Universitetet och härliga naturområden med naturreservatet Oset som närmaste granne samt småbåtshamnen och Alnängsbadet på bekvämt avstånd.

Efter visning

Vi på Bostada arbetar med så kallad öppen budgivning. Det innebär att mäklaren redovisar löpande det senaste inkomna budet till säljare och samtliga budgivare. Alla som deltar i en budgivning accepterar att kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för budet registreras i budförteckningen. Endast köparen och säljaren har rätt att ta del av budförteckningen efter avslutad budgivning. Mäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren, det är mäklaren skyldig att göra. Buden förmedlas löpande till säljaren, alltså direkt när de kommer in och alltid innan köpeavtalet är undertecknat. Säljaren avgör om budet ska beaktas och föras vidare till de övriga spekulanterna. Säljaren har alltid fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren alltid avgör vem han eller hon vill sälja till, när det skall ske och till vilket pris. Det innebär exempelvis att säljaren har rätt att sälja till en spekulant som lagt ett lägre bud än det högsta. Köpet är bindande först när båda parter alltså säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Läs mer om budgivning här: https://www.bostada.se/budgivningspolicy/ http://www.fmi.se/budgivning http://www.maklarsamfundet.se/konsument/budgivning

Undersökningsplikt

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser. Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.