PRIS: 1 075 000 SEK
VISNINGSANMÄLAN

Vad kul att ni vill komma på visning!

Välj visningstid*
Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.
Aktuellt bud:
1 060 000 SEK
Se budhistorik

Budhistorik

Alias
Bud
Status
Datum
1
1 060 000 kr
Aktiv
2020-01-22 14:01
2
1 040 000 kr
Aktiv
2020-01-22 11:36
1
1 000 000 kr
Aktiv
2020-01-21 21:39

3:a med inglasad balkong i Sydvästläge.

Varmt välkomna till denna väldisponerade 3:a med stort kök och solig inglasad balkong i sydvästläge!
Här bor ni praktiskt en halvtrappa upp i populära BRF Lommen med välsorterade matvaruaffärer runt hörnet.

Lägenheten har ej renoverats på senare år vilket gör det möjligt att skapa ett eget drömboende då det finns gott om pengar i renoveringsfonden, ca 30 000 kr.
Bostaden är kvadratsmart planerad med gott om förvaringsutrymmen både garderober och "walk-in-closet".
Här välkomnas ni in i lägenheten genom en stor möblerbar hall vilken är hjärtat i bostaden.
Sovrummen 1 nås direkt till vänster i hallen och det andra sovrummet finns innanför den inre hallen direkt höger vid entrén.
Längre in till vänster hittar ni det rymliga köket gott om plats för köksbord vid fönstret.
Badrummet har dusch, wc, handfat och plats för badrumsskåp.
Vardagsrummet är ljust och fönsterpartiet i söderläge längs hela kortväggen ger rummet en härlig rymd.

Internet ingår i avgiften och du betalar endast din förbrukning av el, inga fasta avgifter. Trivsam brf där det finns övernattningsrum och bastu med relax. Bra tvättstugor och mycket fin gård med både grillplats, trädgårdsbord och lekplats.

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Boarea:
69.5 kvm
Antal rum:
3 rum
Avgift:
3 283 SEK/mån
Driftkostnad:
3 600 SEK/år
Visning:
torsdag 30/1 11:00 - 11:30
Välkomna att anmäla er på visning!

Mäklare

034A8821-web
034A8821-web
Ansvarig mäklare:
Markus Englund
Vardagsrum
BOSTADA - ALLTID FAST MÄKLARARVODE

Räkna på din försäljning och boka mäklare på en minut

STEG 1/4
Ange postnummer…
Vardagsrum
Kök
Kök
Sovrum 2
Garderober inre hall
Sovrum 1
Balkong
Balkong
Innergård
Entré
Hall
Badrum
Rådhusgatan 120
Rådhusgatan 120
Rådhusgatan 120
374275-51_017

Fakta

Allmän information

 • Pris: 1 075 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande
 • Antal rum: 3 (varav 2 sovrum)
 • Boarea: 69.5 kvm
 • Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
 • Bostadsrättsförening: HSB BRF Lommen
 • Lägenhetsnummer: 15
 • Våning: 1/3
 • Andelstal: 0,58717%
 • Andelstal avgift: 0,58717%
 • Inre reparationsfond 27546 SEK

Byggnad

 • Allmän information:
  HSB Brf Lommen. I föreningen finns 175 lägenheter.
 • Hiss finns: Nej
 • Utförda renoveringar:
  Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om fondering eller nyttjande av fondmedel.
  
  Senaste större renoveringen som utförts är utbyggnad och inglasning av balkonger 2015 samt omdränering på Odensviksvägen 6, 8, 10, 12. 
  I årsredovisningen finns mer information om vad föreningen åtgärdat de senaste 5 åren.
 • Kommande renoveringar:
  Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om fondering eller nyttjande av fondmedel.
  Under 2019 planeras komplettering av lekutrustning på övre gårdens lekpark samt byte av nyckelsystem.
 • Internet/TV:
  TV genom Comhem. Bredband har föreningen tecknat med Telenor, där bredband kostar 150kr/mån (250 Mbit/s).
 • Övriga utrymmen:
  På Rådhusgatan finns tvättstugorna 1, 2 och 3. På Odensviksvägen 6 B finns ytterligare två tvättstugor, 4 och 5. Utanför dessa finns bokningslistor där man skriver upp sig för en ledig tid när man önskar tvätta. Regler för nyttjande av tvättstugorna finns anslaget i anslutning till dessa. Tvättstugorna är utrustade med mangel och torkskåp, eller har särskilda torkrum.
  
  Bastun finns på Rådhusgatan, i samma korridor som tvättstuga 3 och övernattningsrummet. 
  Att bada bastu är gratis, och utanför dörren finns en bokningskalender. Där finns också ett nyckelskåp dit våra bostadsnycklar passar. I nyckelskåpet finns nyckeln till bastun. 
  I relax-avdelningen finns även en bäddsoffa, och bastun är också reserv för övernattning då ordinarie övernattningsrummet "Hilton" är upptaget. Om bastun vill användas för övernattning skall det dock godkännas och bokas av vicevärden. Kostnaden för övernattning är 100 kr per natt.
  
  Samlingslokal i källaren på Odensviksvägen 10 B. 
  Den används varje år i samband med stämmor, Julfest mm. Den kan också nyttjas av Lommens medlemmar för olika ändamål som t ex vid födelsedagar, dans o. dyl. Lokalen är cirka 100 kvadratmeter och har bord och stolar för cirka 60 matgäster. I anslutning till lokalen finns pentry med kylskåp, spis mm. Samt en toalett.
  Bokning sker på vicevärdskontoret och kostnaden är densamma som för övernattningsrummet, dvs 100 kr.
  
  I källaren mitt emot samlingslokalen på Odensviksvägen 10 finns ett mindre rum som är snickarbod. Där finns en hyvelbänk, en extra arbetsbänk, och ventilationsutrustning. 
  
  Övernattningsrummet är beläget på Rådhusgatan, granne med tvättstuga 3, och inte långt från bastun. 
  I rummet finns två sängar med täcken och kuddar, ett bord och två stolar, och en garderob. I rummet finns också ett kylskåp och dusch. Toalett finns i korridoren, endast en meter utanför rummet.
  
  Lommen har 5 st cykelgarage, öppna med tak, med plats för sammanlagt nästan 50 cyklar.

Bilparkering

Inom området finns 40 garage, varav ett fåtal varmgarage och resterande kallgarage. 56 carportar samt 28 parkeringsplatser.
Samtliga kalla platser är försedda med temperatur- och tidsstyrda motorvärmare.
För närvarande långa köer, dock kortast kö för vanlig p-plats (191106)
Dessutom finns 3 st gästparkeringar, att användas för tillfällig parkering av besökare till Lommen, utanför huset Odensviksvägen 10A.

Hyresavtalen för bilplatser är fristående från lägenheterna och tilldelas enligt särskild kölista. Det är dock viss omsättning på platser, så väntetiden brukar inte vara så lång.
Priserna för platser är f.n. (2019)

Varmgarage: 300 kr/mån
Kallgarage: 250 kr/mån
Carport: 200 kr/mån
Parkeringsplats: 150 kr/mån

Ekonomi

 • Reparationsfond: 27 546
 • Uppvärmning, vatten, kabel-TV & Bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Bredband har föreningen tecknat med Telenor, där bredband kostar 150kr/mån (250 Mbit/s) vilket debiteras på avgiften. Du betalar endast din förbrukning av el, inga fasta avgifter.
 • Hushållsel: 300 kr /mån
 • Summa driftskostnad: 300 kr /mån
 • Avgift: 3 283 kr /mån
 • Ingår i avgift: Uppvärmning , Vatten, Kabel-TV
 • Beskrivning av månadsavgift:
  I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten och kabel-TV
 • Överlåtelseavgift: 1163
 • Pantsättningsavgift: 465
 • Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Kommande visningar

torsdag 30/1 11:00 - 11:30
Välkomna att anmäla er på visning!

Efter visning

Vi på Bostada arbetar med så kallad öppen budgivning. Det innebär att mäklaren redovisar löpande det senaste inkomna budet till säljare och samtliga budgivare. Alla som deltar i en budgivning accepterar att kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för budet registreras i budförteckningen. Endast köparen och säljaren har rätt att ta del av budförteckningen efter avslutad budgivning. Mäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren, det är mäklaren skyldig att göra. Buden förmedlas löpande till säljaren, alltså direkt när de kommer in och alltid innan köpeavtalet är undertecknat. Säljaren avgör om budet ska beaktas och föras vidare till de övriga spekulanterna. Säljaren har alltid fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren alltid avgör vem han eller hon vill sälja till, när det skall ske och till vilket pris. Det innebär exempelvis att säljaren har rätt att sälja till en spekulant som lagt ett lägre bud än det högsta. Köpet är bindande först när båda parter alltså säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Läs mer om budgivning här: https://www.bostada.se/budgivningspolicy/ http://www.fmi.se/budgivning http://www.maklarsamfundet.se/konsument/budgivning

Undersökningsplikt

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser. Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.