PRIS: 790 000 SEK
INTRESSEANMÄLAN
Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.
Aktuellt bud:
850 000 SEK
Se budhistorik

Budhistorik

Alias
Bud
Datum
1
850 000 kr
2020-03-30 21:14
1
790 000 kr
2020-03-30 09:57
1
750 000 kr
2020-03-26 10:05

Bostadsrättsradhus på hörntomt i lugnt och barnvänligt område

Välkommen till Kolvedsvägen 2! Här bor ni i en lugn miljö med närhet till naturen med allt vad den erbjuder samt med promenadavstånd till förskola, skola, busshållplats samt Torvalla centrum.
Lägenheten är i två plan på gavelläge och med uteplats i väster.

Lägenhetens 115 kvm är fördelade i två plan där entréplanet rymmer hall, tvättstuga, dusch/wc, kök samt vardagsrum. På det övre planet finns tre rymliga sovrum, en praktisk klädkammare samt ett badrum med badkar. Lägenheten har genomgående ljusa, stilrena färgval och de flesta ytskikt är utbytta under 2014-2015.

Ni välkomnas in i en trevlig hall som har plats för att hänga av sig ytterkläderna. Bra ljusinsläpp i hallen tack vare fönstret i ytterdörren samt sidofönstren på var sin sida av dörren. På golvet ligger ett snyggt och slitstarkt linoleumgolv och väggarna är tapetserade i ljusa färger.

I direkt anslutning till hallen ligger tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin (-17), torktumlare (-16) samt tvättho. Här sitter även husets fläktsystem och värmeåtervinning. Frysboxen ingår inte i överlåtelsen.

Längre in i hallen finns dusch/wc som renoverades under 2015 med våtrumsmatta på väggar och golv. Här finns duschplats med vikbara glasdörrar, handfatskommod, spegelskåp samt wc.

Rakt fram nås vardagsrummet som har ekparkettgolv, vita väggar och ett bra ljusinläpp med fönster i två riktningar. Här finns utgång till den takförsedda altanen och gräsmattan i västligt läge med kvällssol.
Köket är rymligt och har plats för ett stort matbord vid burspråksfönstret. Gott om förvaring i skåpen som har ljusa luckor och vitrinskåp.
Maskinellt är köket utrustat med kyl/frys side-by-side med ismaskin (-13), diskmaskin (-18), inbyggnadsugn, fläkt med kåpa i koppar samt en spishäll med grillfunktion bredvid hällen.

På det övre planet nås först en övre hall varifrån man når klädkammaren, badrummet och de tre sovrummen. I hallen finns en lucka upp till vinden som erbjuder en del förvaringsutrymme.
Hallen och de tre sovrummen har ett snyggt, enhetligt klickgolv och stilrena tapeter i behagliga färger. Ena sovrummet har fönster i två riktningar tack vare hörnläget.

Badrummet har våtrumsmatta på golvet och väggarna är klädda i vitt kakel samt målad väv. Här finns badkar, handfat, wc samt ett fönster för vädring. Badkaret och handfatet byttes ut 2018.

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Boarea:
115 kvm
Antal rum:
4 rum
Avgift:
7 009 SEK/mån
Driftkostnad:
9 600 SEK/år
Byggår:
1989

Mäklare

034A8744-web-kopia
034A8744-web-kopia
Ansvarig mäklare:
Sofia Andersson
Kolvedsvägen 2
BOSTADA - ALLTID FAST MÄKLARARVODE

Räkna på din försäljning och boka mäklare på en minut

STEG 1/4
Ange postnummer…
Uteplatsen
Hallen
Rymligt kök
Burspråksfönster
Vardagrum
Fönster i två riktningar
Dusch/wc entréplanet
Renoverat 2015
Tvättstugan
Övre hall
Sovrum 1 har fönster i två riktningar
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 3
Mer av sovrum 3
Badrummet
Altanen med kvällssol
Gavelläge
Planritning entréplan
Planritning övre plan

Fakta

Allmän information

 • Pris: 790 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande
 • Tillträde: Enligt överenskommelse, gärna juni.
 • Antal rum: 4 (varav 3 sovrum)
 • Boarea: 115 kvm
 • Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
 • Bostadsrättsförening: HSB Brf Tiljan
 • Lägenhetsnummer: 26
 • Andelstal insats: 2,98541
 • Andelstal avgift: 2,98541
 • Inre reparationsfond Saknas

Byggnad

 • Allmän information:
  Föreningen HSB Tiljan äger fastigheterna Tiljan 1 och del av Stegnosen 1 med adresserna Kolvedsvägen 2-72, uppförda år 1989 i vilken man upplåter 36 st lägenheter som bostadsrätt. Bostadsrätterna är i 1- eller 2 plan och har en liten gräsmatta samt ett fristående förråd intill huset. Till varje bostadsrätt ingår ett garage i länga med motorvärmare.
 • Byggnadsår: 1989
 • Hiss finns: Nej
 • Utförda renoveringar:
  Bland de större underhållsåtgärder/investeringar som utförts de senaste åren kan nämnas:
  - Byte av garageportar
  - Nya låsbara postlådor
  - Rengöring av hustaken samt byte av trasiga takpannor
  - Målning av fasader
  - Ny lekplats och gungställning
  - Byte av värmeväxlare och nya golvmattor i gemensamhetslokalen
 • Kommande renoveringar:
  Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras.
 • Värme och ventilation:
  Fjärrvärme
 • Internet/TV:
  Com Hem
 • Övriga utrymmen:
  Föreningen har en kvarterslokal där det finns möjlighet till tunnbrödsbakning i vedeldad ugn, festlokal samt bastu.

Bilparkering

Till varje bostadsrätt hör ett garage med fjärrstyrd port samt motorvärmare. Det finns även parkeringsplatser med motorvärmare att hyra.

Ekonomi

 • I månadsavgiften ingår garageplats med motorvärmare, vatten, värme, basutbud kabel-tv via Com Hem, bredband via Com Hem samt bostadsrättstillägg.
 • Hushållsel: 700 kr /mån
 • Försäkringsavgift: 100 kr /mån
 • Summa driftskostnad: 800 kr /mån
 • Antal personer i hushållet: 4
 • Avgift: 7 009 kr /mån
 • Planerade avgiftsändringar:
  Inför 2019 höjdes avgifterna med 2% på grund av ökade kostnader för VA- samt sopavgifter.
 • Överlåtelseavgift: 1183
 • Pantsättningsavgift: 473
 • Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Området

Föreningen är belägen ca 8 km från Östersunds stadskärna till vilken man kan åka buss eller ta cykeln längs ordnade cykelvägar. Här bor man med direkt närhet till naturen med möjligheter till såväl skogspromenader, bär- och svampplockning samt vintertid skidåkning längs skidspåret som knyter an till Spikbodarnas elljusspår. 10 minuters bilfri promenadväg till skolan med årskurserna F-9 och ytterligare några minuters promenad bort ligger Torvalla centrum med balnd annat matvarubutik, kyrka och restaurang.

Övrigt

Inom föreningen hjälps man åt med gräsklippning runt gårdarna. Gräsklippare + trädgårdsredskap finns att låna.

Efter visning

Vi på Bostada arbetar med så kallad öppen budgivning. Det innebär att mäklaren redovisar löpande det senaste inkomna budet till säljare och samtliga budgivare. Alla som deltar i en budgivning accepterar att kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för budet registreras i budförteckningen. Endast köparen och säljaren har rätt att ta del av budförteckningen efter avslutad budgivning. Mäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren, det är mäklaren skyldig att göra. Buden förmedlas löpande till säljaren, alltså direkt när de kommer in och alltid innan köpeavtalet är undertecknat. Säljaren avgör om budet ska beaktas och föras vidare till de övriga spekulanterna. Säljaren har alltid fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren alltid avgör vem han eller hon vill sälja till, när det skall ske och till vilket pris. Det innebär exempelvis att säljaren har rätt att sälja till en spekulant som lagt ett lägre bud än det högsta. Köpet är bindande först när båda parter alltså säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Läs mer om budgivning här: https://www.bostada.se/budgivningspolicy/ http://www.fmi.se/budgivning http://www.maklarsamfundet.se/konsument/budgivning

Undersökningsplikt

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser. Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Mäklare

034A8744-web-kopia
034A8744-web-kopia
Ansvarig mäklare:
Sofia Andersson