PRIS: 1 450 000 SEK
VISNINGSANMÄLAN

Vad kul att ni vill komma på visning!

Välj visningstid*
Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.

Rymlig 2:a på markplan i populära Lillsjön

Välkommen till Lillsjön och denna rymliga och fina lägenhet på hela 71 kvm i populära Lillsjön! Här bor ni på hörnläge, i markplan med egen ingång, uteplats och grästäppa i västligt läge. På framsidan kan ni njuta av morgonkaffet och senare på kvällen kan ni äta middagen på altanen medan kvällssolen fortfarande värmer.

Lägenheten är i stort sett helt genomgången med nya ytskikt på väggar och golv från 2017, omsorgsfullt valda nyanser i ljusa, neutrala toner. I samband med detta så målades även alla tak och el samt radiatorer byttes ut.

Praktiskt arbetskök där köksluckorna är omlackade och kaklet nytt från 2015. Separat, rymlig matplats vid fönstret mot framsidan av huset. Maskinellt är köket utrustat med kyl (-17), frys (-17), diskmaskin (-17), spis samt fläkt.

Vardagsrummet, som nås från kök eller hall, har generösa fönsterpartier mot altanen och uteplatsen.

I sovrummet finns plats för dubbelsäng och gott om plats att förvara kläderna i den stora garderoben med skjutdörrar. Lägenhetens förråd som ligger intill sovrummet har inretts till ett riktigt mysigt extrarum, perfekt som kontor, gästrum eller barnrum.

Badrummet är snyggt renoverat med kakel och klinker med golvvärme. Här finns duschplats med vikbara duschväggar, handfat med kommod, väggfasta högskåp, wc samt tvättmaskin.

Lägenheten är placerad med hörnläge tidigt i området med närhet till den gemensamma tvättstugan, gymmet och kvarterslokalen.
I Lillsjön trivs man, gammal som ung, tack vare de trevliga omgivningarna och bekvämligheten att ha hälsocentral, busshållplats, mataffär, skola och förskola inom gångavstånd. Till stadskärnan finns det cykelväg men vill man hellre åka buss så ligger busshållplatsen alldeles ute vid vägen. Något som är riktigt uppskattat är närheten till sjön och badplatsen.
Välkommen på visning!

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Boarea:
71 kvm
Antal rum:
2.5 rum
Avgift:
3 447 SEK/mån
Driftkostnad:
2 940 SEK/år
Byggår:
1976-77
Visning:
söndag 23/2 12:00 - 12:30
Öppen visning, varmt välkommen!

Mäklare

034A8744-web-kopia
034A8744-web-kopia
Ansvarig mäklare:
Sofia Andersson
Vickervägen 52
BOSTADA - ALLTID FAST MÄKLARARVODE

Räkna på din försäljning och boka mäklare på en minut

STEG 1/4
Ange postnummer…
Vickervägen 52
Sommarbild altan
Välkommen in!
Matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Extrarum
Dusch/wc
Vickervägen 52
Vickervägen
Uteplatsen
Tvättstugan ligger intill
Entré
Planritning

Fakta

Allmän information

 • Pris: 1 450 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal rum: 2.5 (varav 1 sovrum)
 • Boarea: 71 kvm
 • Boareabeskrivning:
  Lägenheten är registrerad som 2:a i föreningen.
 • Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
 • Bostadsrättsförening: HSB BRF Lillsjön
 • Lägenhetsnummer: 25
 • Våning: 1/2
 • Andelstal insats: 0,26293
 • Andelstal avgift: 0,26293
 • Inre reparationsfond 8350 SEK
 • Beskrivning reparationsfond
  Det avsätts 124 kr varje månad till inre reparationsfond.

Byggnad

 • Allmän information:
  Föreningen äger fastigheterna Brytärten 1, Märgärten 1 & 2 samt Sockerärten 1 & 2. På fastigheterna finns byggnader som uppfördes 1976-77 med totalt 388 st lägenheter och 1 st lokal (hyresrätt). 
  Fördelningen av lägenheternas storlek har gjort att det i området bor människor i olika åldrar, med eller utan barn.
 • Byggnadsår: 1976-77
 • Hiss finns: Nej
 • Utförda renoveringar:
  Bland de större renoveringarna i föreningen kan nämnas:
  - Ommålning och taksäkerhetsarrangemang
  - Byte av maskinell utrustning i tvättstugor
  - Renovering av servicehusen där tvättstugorna är
  - Byte ytterdörrar vid behov
  - OVK
  - Byte av lekutrustningar på gårdarna
  - Investering av solceller
  - Byte av avloppsventilationen
 • Kommande renoveringar:
  Föreningen har påbörjat en investering av laddboxar för el- och hybridbilar vilket beräknas vara klart under 2021.
 • Värme och ventilation:
  Fjärrvärme
 • Internet/TV:
  Kabel-tv via Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.
  Internet via eget bredband vilket ingår i månadsavgiften.
 • Övriga utrymmen:
  I föreningen finns gemensamma tvättstugor, grovtvättstuga, bastu, gym, hobbyrum, gästlägenhet, kvarterslokal samt bagarstuga.
  Medlemmarna kan även låna slagborrmaskin, tapetbord samt släpvagn (hyra 50 kr/halvdag).
 • Energideklaration:

  					 
  • Energideklaration utförd: Dec, 2018
  • Energistatus: Energideklaration är utförd
  • Energiklass: E
  • Besiktningsman: Per-Johan Cederwall. Oktopal

Bilparkering

Det finns 280 st garage samt99 st p-platser med motorvärmare att hyra. Separat kö, dock inte så lång.
Garage 250 kr/mån, p-plats 150 kr/mån.

Ekonomi

 • Reparationsfond: 8 350
 • I månadsavgiften ingår vatten, värme, internet, kabel-tv, bostadsrättstillägg samt abonnemangskostnad för hushållel. Kostnaden för den el man förbrukar läggs till månadsavgiften.
 • Hushållsel: 170 kr /mån
 • Försäkringsavgift: 75 kr /mån
 • Summa driftskostnad: 245 kr /mån
 • Antal personer i hushållet: 4
 • Avgift: 3 447 kr /mån
 • Planerade avgiftsändringar:
  Föreningen beslutade att höja månadsavgifterna under 2019 med 1 % på grund av ökade kostnader för vatten, el och fastighetsskötsel.
 • Överlåtelseavgift: 1183
 • Pantsättningsavgift: 473
 • Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Området

I det absoluta närområdet finns Hälsocentral med distriktsläkare, mödravård och barnavårdscentral, sjukgymnastik, apotek samt gym. Välsorterad matbutik finns inom promenadavstånd. I området finns även flera förskolor, en kyrka och skola med grundskolans alla nivåer. Bostadsområdet gränsar till den verkliga naturen! Vad sägs om att inom 500 meter kunna studera sällsynta orkidéer, uppleva 100-tals sjöfåglar som häckar om våren och bada i en riktig sjö? För motionsfantasterna är det inte sämre, flera av kommunens preparerade skid- och löparspår går här intill.

Kommande visningar

söndag 23/2 12:00 - 12:30
Öppen visning, varmt välkommen!

Efter visning

Vi på Bostada arbetar med så kallad öppen budgivning. Det innebär att mäklaren redovisar löpande det senaste inkomna budet till säljare och samtliga budgivare. Alla som deltar i en budgivning accepterar att kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för budet registreras i budförteckningen. Endast köparen och säljaren har rätt att ta del av budförteckningen efter avslutad budgivning. Mäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren, det är mäklaren skyldig att göra. Buden förmedlas löpande till säljaren, alltså direkt när de kommer in och alltid innan köpeavtalet är undertecknat. Säljaren avgör om budet ska beaktas och föras vidare till de övriga spekulanterna. Säljaren har alltid fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren alltid avgör vem han eller hon vill sälja till, när det skall ske och till vilket pris. Det innebär exempelvis att säljaren har rätt att sälja till en spekulant som lagt ett lägre bud än det högsta. Köpet är bindande först när båda parter alltså säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Läs mer om budgivning här: https://www.bostada.se/budgivningspolicy/ http://www.fmi.se/budgivning http://www.maklarsamfundet.se/konsument/budgivning

Undersökningsplikt

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser. Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Mäklare

034A8744-web-kopia
034A8744-web-kopia
Ansvarig mäklare:
Sofia Andersson