PRIS: 1 150 000 SEK
INTRESSEANMÄLAN
Bostada värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster. Läs personuppgiftspolicy.
Aktuellt bud:
1 000 000 SEK
Se budhistorik

Budhistorik

Alias
Bud
Datum
1
1 000 000 kr
2020-03-27 14:19

Rymlig, fin 2:a med närhet till ÖSK, Campus och Lillänge

Endast en halv trappa upp i huset som har två våningar finner ni denna rymliga 2:a där hela 67 kvm är fördelade på hall, vardagsrum, kök, sovrum, klädkammare samt badrum i en tilltalande planlösning. Här bor ni med minimal insyn i lägenheten tack vare det fria läget med balkong i soligt söderläge. Välskött förening där det mesta ingår i månadsavgiften!

Ni välkomnas in i en bra hall varifrån ni når lägenhetens alla övriga rum. På golvet ligger ett grått laminatgolv, väggarna är vitmålade. Plats att hänga av sig ytterkläderna vid entrén.
Rakt fram ligger köket som är ett praktiskt arbetskök med separat matplats vid fönstret. Köket fick en uppfräschning 2012 med nytt golv, nya stommar, luckor och lättgående lådor som erbjuder gott om förvaring. Maskinellt är köket utrustat med fullstor kyl, frys, spis, fläkt samt diskmaskin.

Vardagsrum med ekparkett och vita väggar. Rummet är väl tilltaget och har av säljaren delats av för att skapa en extra, mysig sovplats bakom draperiet. Från vardagsrummet tar man sig ut på balkongen som har söderläge. Här finns markis för de allra soligaste dagarna.

Även sovrummet är rymligt och har plats för dubbelsäng. Gott om plats för kläderna i stor garderob med skjutdörrar samt en praktisk klädkammare med hyllor och klädstång.

Badrummet renoverades 2010 med våtrumsmatta på väggar och golv. Badrummet är utrustat med badkar, handfatskommod, belyst spegel samt wc. Det finns fästen på väggen kvar för en duschvägg som står i källarförrådet om man vill ha dusch istället för badkar. Det är förberett för att ha tvättmaskin.

På Körfältet trivs man gammal som ung bland annat tack vare de välskötta bostadsrättsföreningarna, de trivsamma omgivningarna och närheten till såväl motionsspår, skidstadion, Campus och Lillänges handelsområde. Engelska skolan med årskurserna F-9 öppnar i området hösten 2020. Till stadskärnan är det lagom promenadavstånd och det går även gott om bussar.

Välkommen på visning!

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Boarea:
67 kvm
Antal rum:
2 rum
Avgift:
3 501 SEK/mån
Driftkostnad:
2 400 SEK/år
Byggår:
1969-70

Mäklare

034A8744-web-kopia
034A8744-web-kopia
Ansvarig mäklare:
Sofia Andersson
BOSTADA - ALLTID FAST MÄKLARARVODE

Räkna på din försäljning och boka mäklare på en minut

STEG 1/4
Ange postnummer…
Vardagsrummet
Vardagsrummet
Avdelad sovplats i vardagsrummet
Hallen
Hallen
Köket
Kök mot vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Klädkammare
Badrum

Fakta

Allmän information

 • Pris: 1 150 000 kr
 • Pristyp: Accepterat pris
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal rum: 2 (varav 1 sovrum)
 • Boarea: 67 kvm
 • Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
 • Bostadsrättsförening: HSB Brf Kusken
 • Lägenhetsnummer: 234
 • Våning: 1/2
 • Andelstal insats: 0,34736
 • Andelstal avgift: 0,34736
 • Inre reparationsfond 6400 SEK
 • Beskrivning reparationsfond
  Det avsätts 104 kr/mån till inre reparationsfond.

Byggnad

 • Allmän information:
  HSB Brf Kusken byggdes i slutet på 1960-talet. Föreningen, som ligger på Körfältet i Östersund, består av 256 lägenheter fördelade på 16 huskroppar. 
  I Brf Kusken har man "nära till allt", läget är optimalt för den som vill ha närhet till motions- och skidspår, promenadavstånd till stadskärnan och Campus samt till mataffär och allmän service. 
  
  Medlemmarna i föreningen har tillgång till utegym, uteplatser, bakstuga, hobbyrum, cykelrum, vallabod, tvättstuga, grovtvättstuga m.m. I mitten på varje gård finns det lekplatser, så Kusken är ett idylliskt boende för barnfamiljer.
  
  Läs mer om föreningen på https://www.brfkusken.se/.
  
  Köparen måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och den återbetalas den dagen man väljer att kliva ur som medlem i HSB.
  HSB tar också ut en medlemsavgift på 300 kr från nya medlemmar första året.
 • Byggnadsår: 1969-70
 • Hiss finns: Nej
 • Utförda renoveringar:
  Relining av avloppsstammar.
  Trappuppgångar renoverade.
  Balkonger renoverade.
  Garage renoverade.
  Förberett för fiberinstallation.
  OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
  Byte till nytt låssystem/inpasserings- och bokningssystem .
 • Kommande renoveringar:
  Bättringsmålning garage, entréer och balkongsidor.
  Komplettering buskar.
  Fortsatta energiåtgärder.
  Byte av lägenhetsdörrar.
  Ombyggnad av f.d. komposthus.
 • Internet/TV:
  TV och bredband via Viasat.
 • Övriga utrymmen:
  Utegym som invigdes 2013. Här kan ni träna i stort sett hela kroppen i friska luften.
  Uteplatser finns på innergårdarna.
  Baka härligt tunnbröd i föreningens bakstuga. Den finns att hyra för 100 kr/pass. 
  Hobbyrummet på Taptogränd 5 får medlemmarna låna gratis för att måla, snickra m.m.
  Cykelrum finns på Reveljgränd 5 samt Reveljgränd 20.
  Vallabodar finns på Taptogränd 20 samt Reveljgränd 20. Här kan ni förutom att valla längdskidor även valla snowboards och slalomskidor.
  Det finns två gemensamma tvättstugor på varje gård. 
  Grovtvättstugor finns på Reveljgränd 21, Taptogränd 14 samt 19.
  Kommer gäster som vill övernatta så kan ni boka föreningens gästrum med 4 bäddar, pentry och wc/dusch (utanför dörren i korridoren). Gästrummet är beläget på Reveljgränd 12, en 1/2 trappa ned och kostar 200 kr/dygn.

Bilparkering

Garageplats 300 kr/mån.
P-plats med motorvärmare 175 kr/mån.
Det är separat kö till garage och parkering.
Brf Kuskens gästparkeringar är avgiftsbelagda och betalas via kort eller app. Kostnaden är 3 kr/tim eller 25 kr/dygn.

Ekonomi

 • Reparationsfond: 6 400
 • I månadsavgiften ingår vatten, värme, kabel-tv, internetuppkoppling samt bostadsrättstillägg.
 • Hushållsel: 200 kr /mån
 • Summa driftskostnad: 200 kr /mån
 • Antal personer i hushållet: 2
 • Avgift: 3 501 kr /mån
 • Ingår i avgift: Uppvärmning , Vatten, Kabel-TV, Internet
 • Beskrivning av månadsavgift:
  Föreningen har gemensamt elavtal och varje enskild lägenhetsinnehavare betalar endast för sin faktiska elförbrukning. Elkostnaden läggs på månadsavin.
 • Planerade avgiftsändringar:
  Månadsavgifterna höjdes 2020 med 0,5%.
 • Överlåtelseavgift: 1183
 • Pantsättningsavgift: 473
 • Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Efter visning

Vi på Bostada arbetar med så kallad öppen budgivning. Det innebär att mäklaren redovisar löpande det senaste inkomna budet till säljare och samtliga budgivare. Alla som deltar i en budgivning accepterar att kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för budet registreras i budförteckningen. Endast köparen och säljaren har rätt att ta del av budförteckningen efter avslutad budgivning. Mäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren, det är mäklaren skyldig att göra. Buden förmedlas löpande till säljaren, alltså direkt när de kommer in och alltid innan köpeavtalet är undertecknat. Säljaren avgör om budet ska beaktas och föras vidare till de övriga spekulanterna. Säljaren har alltid fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren alltid avgör vem han eller hon vill sälja till, när det skall ske och till vilket pris. Det innebär exempelvis att säljaren har rätt att sälja till en spekulant som lagt ett lägre bud än det högsta. Köpet är bindande först när båda parter alltså säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Läs mer om budgivning här: https://www.bostada.se/budgivningspolicy/ http://www.fmi.se/budgivning http://www.maklarsamfundet.se/konsument/budgivning

Undersökningsplikt

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser. Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.