TIPS OCH TRICKS

Varför värdering?

Skrivet av:
Andreas Pontén

Vi på Bostada erbjuder och utför självklart en värdering av din bostad. Eftersom vi är en aktör som vill förenkla och förbättra tjänsten så kan vi värdera din bostad både digitalt och på plats. Oavsett om värderingen sker digitalt eller fysiskt så är mäklaren som utför den en lokal mäklare på din ort för att värdet ska bli så riktigt som möjligt. Det du får av oss är ett papper med ett statistiskt värde som baseras på området du bor i, försäljningar som ägt rum senaste tiden vägt mot det aktuella skicket på din bostad. 

 

ikon som representerar ett värderingsprotokoll

Vad har man värderingen till?

För många innebär “värdering” något man gör precis när man ska sälja sin bostad. Det är också därför många inte alls är intresserade av att hålla sig uppdaterade med värdet under åren som man bor och trivs i sin bostad. Men sanningen är den att en värdering behöver inte nödvändigtvis vara kopplad till själva försäljningen utan kan faktiskt vara användbar vid andra tillfällen. Här listar vi två exempel då det kan vara bra att ha en värdering.

1. Du planerar en renovering och behöver ta ut ett extra lån på bostaden

I det här fallet är det oftast banken som ställer krav på en värdering eftersom de kan vara osäkra på din bostads värde vid den specifika tidpunkten. Med en färsk värdering kan du snabbare skrida till verket med renoveringen.

2. Din bostad råkar ut för något olyckligt

Ibland händer det oväntade och försäkringsbolaget måste kopplas in. I en sådan situation kan det vara bra med ett aktuellt värde på din bostad, framförallt om du nyligen har utfört en värdehöjande renovering. Värderingen kan då vara ett intyg mot försäkringsbolaget som sätter dig i en bättre ställning. Du vill ju få den ersättning din bostad förtjänar.

Så varför?

En värdering är viktig för dig och din bostad. Och när den nu är gratis så räcker det att du bara är nyfiken.

Tveka inte att kontakta oss för en värdering!

Läs mer  om  våra mäklare

Karlskoga Dennis Svensson

Mölndal:  Peter Carlevi

Lidköping: Antonio Yuksel

Östersund:  Sabina Eriksson

Östersund: Markus Englund 

Sundsvall: Vladimir Smirnov

Sigtuna/Märsta: Robin Rodrigues

Nyköping: Charlotte Vrethammar

Andreas Pontén
SKRIVET AV:

Andreas Pontén

📱 0730-500897 📧 andreas@bostada.se