TIPS OCH TRICKS

Visningen

Visningen är det moment som är synonymt med mäklaren. En vanlig lite elak fördom är att det här är det ända mäklaren faktiskt gör. Men det är inte så konstigt varför många kan tro det eftersom visningen faktiskt är mäklarens skyltfönster. Det är då mäklaren får träffa alla spekulanter och ta emot folket i din bostad.

Inför visningen

Om vi backar lite så är det viktigt att visningen förbereds på ett så bra sätt som möjligt. Här kan man faktiskt dra nytta av tipsen inför fotograferingen som vi gick igenom i tidigare inlägg. På visningen är det bostaden som ska vara i centrum, det är den man vill lyfta fram så att spekulanterna får en så positiv känsla av bostaden som möjligt.

Att städa duktigt inför visningen är därför ett måste. På en fotografering kan man gömma vissa saker som inte kommer med i bild, det är tyvärr inte möjligt på visningen. Även om man kan tycka att det inte är dammtussar i hörnet som spekulanterna ska bekymra sig över så har de tyvärr en effekt på helhetsintrycket. Vill man få hjälp så har mäklaren kontakt med städbolag som kan lämna offert till dig.

Blommor och frukt är också bra inslag för att skapa den där hemtrevliga känslan som vi alla söker i en ny bostad. Här är det dock viktigt att man inte går för långt så att det blir överdrivet, ballansen ska hållas.

Mäklarens trevliga stund

Nu till vad mäklarens uppgift är på visningen. Även om vi tidigare beskrev visningen som mäklarens skyltfönster så ska mäklaren både vara tillgänglig men inte vara i vägen. Mäklaren ska ha svaren på de vanliga frågorna, samtidigt som informationen inte ska bli överdriven och på för mycket detaljnivå. Mäklarens uppgift är helt enkelt att ta kontaktuppgifterna till alla som varit på visningen och serva spekulanterna så bra som möjligt.

När visningarna varit så kommer mäklaren att börja ringa runt till alla som besökt visningen för att kolla av läget, svara på frågor och om det vill sig väl ta emot bud på bostaden.

Mer om just budgivningen kommer i nästa steg av vår guide.